середу, 17 березня 2021 р.

20 березня - Міжнародний День щастя

 

Умій знаходити радість у житті – ось кращий

 спосіб пізнати щастя.

Китайське прислів’я 

   
Міжнародний день щастя (International Day of Happiness) святкують щороку 20 березня. Цей день проголошено ООН 28 червня 2012 року. Ініціатива святкування належить Королівству Бутан.

    Датою свята обрали саме 20 березня - в день весняного рівнодення. 
  В ООН вважають, що це символ рівності всіх жителів планети, які мають однакові права на щастя. Тому Організація Об’єднаних Націй закликає всі країни спрямувати зусилля на покращення добробуту громадян, адже будь-яка людина прагне бути щасливою або хоча б зрідка відчувати внутрішнє задоволення від самого життя.
    Про те, що таке щастя, написано і сказано так багато, що, напевно, людині не вистачить усього її життя, щоб ознайомитися із різними міркуваннями щодо його визначення.
    Наприклад, британські психологи переконують, що щасливі люди люблять усміхатись, але не просто усміхатись, а робити це щиро. Щасливими людьми, на думку учених, можна вважати тих, хто вміє водночас бути як оптимістом, так і реалістом.
    А ось недавнє дослідження учених Каліфорнійського університету показало, що люди, які роблять добрі справи п’ять разів на тиждень, поступово починають відчувати себе щасливішими. Отримує задоволення той, хто дарує щось або віддає із благодійною метою. 
    Для когось щастя - коли вся родина збирається і проводить час разом, або щастя - подорожувати чи долати нові гірські вершини. Щастя - мати можливості для розвитку чи винайти вакцину, що врятує світ...

А що для тебе щастя?

Буду чекати на твій допис мені в особистих повідомленнях у вайбер, інстаграм чи фейсбук:) 
до 20 березня:)