середу, 7 квітня 2021 р.

7 квітня - Всесвітній день здоров'я

 Всесвітній день здоровя щорічно відзначається 7 квітня. Традиція проводити в цей день заходи, присвячені проблемам збереження здоров’я та профілактики захворювань, приурочена дню створення у 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), на яку покладено вирішення міжнародних проблем, пов’язаних з охороною здоров’я населення планети. 


       Мета свята – привернути увагу до проблем охорони здоров’я та необхідності всебічної профілактики захворювань і  формування в суспільстві здорового способу життя. 

       ВООЗ наголошує, що здоров’я – це не тільки відсутність хвороб та фізичних дефектів в організмі людини, а стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя.

      Побажання доброго здоров’я вже давно стало традицією. Але особливо важливим воно стає під час пандемії коронавірусу у всьому світі. Працівники клінік, лікарень і госпіталів ‒ ті, хто так чи інакше з обов’язку професії і служби надають медико-санітарну допомогу всім, хто її потребує, якнайкраще розуміють цінність здоров’я. Профілактика та увага до нашого власного здоров’я ‒ це базові складові життя людини. 

        Будьте здорові і дбайте про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких кожен день, адже це запорука щасливого життя!